torsdag 13. desember 2012

Itslearning + Facebook?

Er det mulig å utnytte det beste av både itslearning og Facebook? Beholde det sikre og oversiktlige i itslearning, og kombinere det med den raske varslingen og kommunikasjonen i Facebook?

Jeg tror det er mulig. Her er et eksempel på et oppsett som ikke er altfor krevende:

1. Opprett en side for klassen din på Facebook. Ikke bare for "Norsk 9A", men for hele klassen (alle fagene).

2. Gå til et av itslearning-fagene dine, for eksempel "Matematikk 9A", og finn Oppslag på fagdashbordet. Der har du en link som heter Abonner. Høyreklikk og kopier adressen som ligger på linken.

3. Gå til nettsiden Twitterfeed.com og registrer deg. Legg til en ny feed som heter "Matematikk 9A", og lim inn adressen du kopierte fra itslearning. Det kan være lurt å teste feeden med knappen til høyre.

4. Under Advanced settings anbefaler jeg deg å inkludere kun tittel, og å legge inn prefix "Matematikk 9A" og eventuelt suffix "Hilsen læreren" (navnet ditt, smarting...)

5. På Step 2 velger du Facebook og deretter Connect with Facebook. Der velger du at denne feeden skal publisere til siden du har laget for klasse 9A, ikke til din egen Facebook-profil.

6. Du bør lage en feed for hvert fag på itslearning, og sende alle feedene til den samme siden på Facebook.

7. Da gjenstår det bare å få elevene dine til å like siden du har laget.

Slik ser resultatet ut på siden din på Facebook:

Når elevene klikker på linken ser det slik ut: (*)

(*) Hvis elevene ikke er logget inn i itslearning allerede, kommer innloggingsvinduet opp. Når de har skrevet brukernavn og passord, kommer de direkte til oppslaget i faget.

Og her finner du Facebook-siden jeg har laget for min fiktive klasse

Presisering: Denne metoden poster alle fagoppslag på Facebook. Elevene blir ikke varslet om gjøremål, meldinger, frister osv.

Ansvarsfraskrivelse: Jeg tar ikke ansvar for det dersom du bruker dette trikset til å gjøre noe dumt. Dette bør kun benyttes hvis du vet at verken du eller andre lærere kommer til å publisere noe på itslearning som ikke bør offentliggjøres. Navn på elever, elevbilder, noe andre elever eller utenforstående ikke bør vite osv. Slik informasjon kan du eventuelt publisere på et fagdashbord i "Rikt innhold"-blokk, siden det bare er Oppslag i fagene som støtter RSS og dermed blir publisert på Facebook.

1 kommentar:

Anne Cathrine sa...

Takk, smart ide, skal teste ut.