torsdag 18. februar 2010

Gladmelding fra dagen i dag

Læreryrket har lette og tunge dager. I dag har jeg hatt en lett dag. Her er tre situasjoner:
  1. Elevene hadde leksehjelp i første time i dag, og noen elever satt og jobbet med grunnstoffene. De skal kunne rekkefølgen på de 20 første grunnstoffene, så de lagde først en huskesetning og deretter en sang for å huske rekkefølgen. De spilte inn sangen på mobilen, jeg skal jobbe videre med dem for å få den lastet opp til It's learning.
  2. I matpausen ("storefri") kom noen elever bort til meg og spurte om jeg kunne åpne biblioteket for dem. De ville spille "Alias", et språkspill som de også spilte på språkdagen for to dager siden.
  3. I siste time fikk elevene fordype seg i et selvvalgt tema innen Islam. Dette skal fremføres for klassen eller deles med medelevene via It's learning. Hele timen jobbet elevene målrettet og motiverte, og kommentarene til meg var av typen "Hva synes du om forsiden vår?", "Kan vi lage en powerpoint?" og "Vi har laget en logo for prosjektet vårt". Da klokken ble halv tre, var det bare såvidt jeg hadde samvittighet til å avbryte dem for å sende dem hjem.

Det er i slike situasjoner elevene sier til lærerne sine: "Hysj, ikke forstyrr oss - vi lærer!"

3 kommentarer:

Jostein sa...

Du lot aldri oss få sitta på pc i timane : (

Nissemann sa...

Jeg synes jeg husker et pausespill på PC dengang i 2000-2002, med kuler/hoder som ble skutt ut av en kanon... Og så tror jeg du brukte både digitalkamera og scanner allerede da. For ikke å snakke om telefonlisten over alle på øya... Så du har nok brukt litt PC i mine timer du også, Jostein! :)

Sol sa...

Høres ut som en super dag! :)