onsdag 30. september 2009

Å manipulere bilder i Paint Shop Pro

Jeg har laget min første "screencast" (film av pc-skjermen)! Den handler om å manipulere bilder, og skal brukes i undervisning på skolen min. Ved å filme på forhånd, kan jeg gjøre undervisningen tilgjengelig for elevene etter timen. Noen vil kanskje se den en gang til, mens andre var borte den timen. Eller elevene kan se denne filmen før timen begynner, slik at vi kan gå rett på de gøye sakene!Jeg har også skrevet en guide som viser hvordan jeg utfører denne manipuleringen, med forklaring på en del verktøy og triks jeg bruker underveis. Den kan du finne her (doc).

Bruk gjerne dette hvis det passer i din undervisning. Gode råd er gratis.

Filmen er filmet med CamStudio (gratis) og lagt ut på viddler.com (gratis). Paint Shop Pro er et kjøpeprogram, men Gimp fungerer omtrent likt og er gratis. Gode programmer er heldigvis også ofte gratis... :)

Og hvis du vil prøve deg på denne manipuleringen selv, er det disse to bildene jeg har brukt:

3 kommentarer:

Thomas Røst Stenerud sa...

Har ikke sett hverken film eller sluttresultat, men merker at de to utgangsbildene gjør meg veldig nysgjerrig her jeg er på vei til barnehagen;)

Bára sa...

Jeg er mektig imponert over filmsnutten og den skriftlige veiledningen. Dette vil garantert få elevene i gang med bildemanipuleringen.

Nissemann sa...

Takk skal dere ha. Jeg har planer om å lage flere videoer, det tar jo ikke så lang tid når jeg først har skjønt hvordan jeg gjør det. Men foreløpig har det blitt med planene...