Det er mye grønt som spirer frem nå som kan spises. Her får du noen tips til en utetime.
- Kok te på bjørke- eller granskudd, knus skuddene mellom to steiner før du koker dem til vannet får smak.
- Kok suppe på brennesler. Plukk løs bladene med en plastpose som hanske, og kok til du får svart suppe. Søk etter oppskrift på nettet, tror det er fare for at du ikke får kjelen rein igjen. Og så kan du slenge oppi noen andre grønnsaker også.
- Plukk løvetannknopper og rist dem i stekepannen i smeltet smør - serveres med brød.
- Smak på løvetannblader, løvetannblomst, hanefot (skvalderkål), surblad, surstilk og granskudd.
- Lag en salat med halvparten kjøpte ingredienser og halvparten etter egen smak. Kanskje finner du ramsløk eller gressløk, i tillegg til vekstene i punktet over. Elevene kan mikse sin egen blanding. Løvetann og hanefot smaker litt stramt, men passer fint sammen med isbergsalat eller kinakål. De smaker bedre enn rukola, og er helt gratis!
- Til slutt kan jo elevene smake på noen maur? Hvis de ikke klarer å putte hele insektet i munnen, kan de skvise mauren mellom fingrene og stikke tunga bortpå fingeren etterpå. Eller stikke en pinne ned i maurtua og sleike på den etterpå.
Da gjenstår det vel bare å si - god apetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar