onsdag 27. mai 2009

Buskebingo

Etter et langt og tungt innlegg på mandag hadde jeg hviledag i går. I dag får du to "lette" tips, og ett hver skoledag frem til sommerferien.

Elevene mine skal på plantejakt i en naturfagstime denne uken. Da får de et bingoskjema hver, og en plastpose. Så skal de løpe rundt på skoleområdet og finne planter. Jeg har laget liste over 16 vanlige planter som finnes på området, og funnet illustrasjoner av dem (Google bildesøk). Elevene skal finne alle plantene og legge dem opp i rett rute for meg, så har de bingo.

Som en kuriositet har jeg skrevet opp firkløver. Jeg fant nemlig et sted i skolegården der det var ganske tett med firkløvere. Da får de også servert historien om lykkeplanten. Brennesle står også på bingobrettet, så elevene må finne en måte å plukke dem uten å brenne seg. Brennesle er en nytteplante som er sunn å spise og verdifull som gjødsel (legges i en bøtte med vann et par dager). I tillegg er den levested for larvene til neslesommerfuglen.

De 16 plantene jeg fant i skolegården vår er: Selje, bjørk, brennesle, gran, bøk, or, bringebær, bregne, lønn, løvetann, firkløver, furu, rogn, rips, rhododendron og osp. Jeg kunne selvsagt laget en liste over planter i uteskoleskogen vår, eller langs en sti gjennom skogen. Bingoprinsippet kan også brukes på en busstur, det står mange løvtrær langs veiene.

Ps. Etterpå må de selvsagt legge planterestene i komposten og plastposen i plastbosset.

Ingen kommentarer: