onsdag 29. april 2009

Blogg som kladdebok

Elevene mine blogger. På visittotland.blogspot.com legger elevene ut tekster om bygda vår på engelsk. Gjennom dette prosjektet når vi flere læringsmål:
  • Elevene skriver for en mottaker, i stedet for å skrive kunstige tekster som kun skal "rettes" av læreren og så kastes (eller lagres på loftet resten av livet).
  • Elevene skriver på datamaskin, og får veiledning fra retteprogrammet (også på engelsk). Dette gir ingen svar, men gir en indikasjon på om skrivefeil og gramatiske feil.
  • Elevene får et digitalt samarbeidsresultat som kan vises frem til familie og venner.
  • Elevene får kommentarer og respons fra leserne av bloggen, og kan på denne måten få ideer og inspirasjon til å skrive mer. Husk at nettet har en snillere tone enn de fleste skolegårder...

I akkurat dette prosjektet har vi satt søkelys på nærmiljøet vårt. Elevene har laget liste over hva som er verd å reise til Totland for å se, gjøre og oppleve. Deretter har de begynt å snekre enkle setninger på engelsk om disse aktivitetene. I tillegg har vi diktet opp et hotell, for å få repitisjon av ord for rom, møbler, natur, mat m.m.

Legg gjerne igjen en kommentar på Visit Totland!

1 kommentar:

Anonym sa...

ma sjekke:)